20% tot 42% meer productiviteit met 1 tip

22 april 2013

1 Extra scherm, 20% tot 42% meer productiviteit

dual screen

Voordelen van meerdere schermen:

Wie wel eens bij Techne IT Solutions langs kwam heeft vast gemerkt dat al onze medewerkers met meerdere monitors werken, dit biedt dan ook enkele significante voordelen.

Een tweede scherm kan je gebruiken als kopie van je bureaublad of als verlengde ervan. Je bureaublad wordt dan zichtbaar over twee schermen. Ieder individu werkt uiteraard op zijn manier, dus het is vooral belangrijk om uit te zoeken wat het beste voor jou werkt.

1. Hogere productiviteit

Het grootste voordeel voor computergebruikers is de verhoogde productiviteit. Er zijn de afgelopen jaren verschillende studies uitgevoerd die trachtten de verandering in productiviteit door het gebruik van meerdere monitors te berekenen.

Niet alleen geven deze studies een verhoging van de productiviteit weer van 20% (Universiteit van Utah en NEC) tot zelfs 42% (Jon Peddie Research), maar ook bleek een groter of extra scherm een ROI van zo’n 600% te bieden. De initiële kost betaalt zichzelf binnen het jaar dus al meermaals terug.

2. Meerdere programma’s tegelijk openen

Omdat we vaak meerdere programma’s tegelijkertijd gebruiken en bijgevolg dus continu schermen moeten openen en verkleinen verliezen we per dag kostbare minuten en is de kans op het maken van fouten een stuk groter.

Onze administratieve medewerkers schakelen bijvoorbeeld voortdurend heen en weer tussen Excel, Outlook, internetbankieren en DBFact (facturatie- en orderbeheer). Dankzij het tweede scherm kunnen zij Excel bestanden gemakkelijker vergelijken, facturen sneller afpunten, E-mails efficiënter beheren, etc.

3. Werkt perfect met laptops en biedt verhoogde flexibiliteit

Vaak werken we vanaf een laptop omdat we geregeld wisselen van werkplek. Alle  laptops zijn er op voorzien om een tweede scherm aan te sluiten, wat meteen extra flexibiliteit biedt, terwijl het even makkelijk blijft om de laptop los te koppelen en opnieuw mee te nemen.

4. Gegevens delen tussen verschillende applicaties wordt makkelijker

Heb je meerdere applicaties open staan, dan is het vaak even zoeken naar de juiste applicatie om te openen. Stel dat je een mailtje geopend staan hebt met gegevens die je in een applicatie moet invoeren, dan kan je veel sneller deze gegevens van het ene scherm naar het andere slepen.

5. Het is heel eenvoudig

Het aansluiten van een extra monitor lijkt moeilijker dan het is. Vrijwel alle desktops en laptops bieden de mogelijkheid om een extra scherm aan te sluiten door middel van de daartoe voorziene connectie.

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.