7 tips om uw productiviteit meteen te verhogen

2 juli 2014

In deze blogpost geven we 7 korte tips, die je meteen kan toepassen om je productiviteit (of die van je medewerkers) drastisch te verhogen.

productiviteitDeze tips, verzameld door Wout Plevier; spreker, trainer, auteur en topcoach, zijn geïnspireerd door de boeken 4 hour workout, 4 hour workweek en de laatste bestseller van Tim Ferris. Het zijn 7 adviezen die je eenvoudig kan toepassen, zonder hele trainingen te gaan volgen over time management. Neem na elke tip even de tijd om jezelf te visualiseren hoe je deze kan toepassen in de dagelijkse werkroutine. Van zodra je dat gedaan hebt, zal je zien dat je heel wat tijd wint op je werkdag.

Productiviteit tip 1: blok dezelfde soort activiteiten na mekaar

We doen het allemaal: we lezen een e-mail, staan een collega te woord, lezen een rapport, doen nog snel een telefoontje en gaan dan in vergadering. Er is geen sprake van een ritme, wat we wel zouden hebben mochten we dezelfde soort activiteiten na mekaar inplannen.
Plan alle telefoontjes na mekaar in, maak een voorselectie van uw mails en lees ze allemaal na mekaar. Je geraakt makkelijker in de juiste flow en je werk verloopt vlotter.

Maak nu blokken van je activiteiten voor de rest van de week.


 

Productiviteit tip 2: Focus op één ding tegelijk

We multitasken met z’n allen teveel. Onderzoek heeft uitgewezen dat zowel mannen als vrouwen 25% minder effectief worden door te multitasken. Richt je op 1 taak per keer en hou hierop je focus. Singletasken is in!

Welke zaken verdienen deze week jouw focus?


 

Productiviteit tip 3: Plan 20% extra tijd in voor elke taak

Plan deze extra tijd in, maar focus u op het niet gebruiken van die tijd. Doe je dit 5 keer per dag, dan heb je een mentaal voordeel van 100% gewonnen tijd. Gebruik deze tijd om te ontspannen, calamiteiten op te vangen, u rustig te verplaatsen naar uw volgende bestemming, voor te bereiden op een veragerding of wat dan ook.

Herzie je afspraken en kijk welke extra tijd je moet inplannen.


 

Productiviteit tip 4: Start niet met je taak vooraleer je alle informatie verzameld hebt

Elke dag worden onze agenda’s aangevuld met nieuwe taken. Schat steeds de benodigde tijd in, stel vragen en haal de kernboodschap eruit. Je kan dan beslissen of je de taak al dan niet op je neemt en wanner je deze inplant. (Nu of later). Je voorkomt hiermee dat taken steeds urgentiegedreven je planning verstoren.

Schat nieuwe taken goed in en laat ze niet enkel urgentiegedreven zijn


 

Productiviteit tip 5: Plan maar één tot drie meest belangrijke taken per dag

We plannen vaak teveel taken, te positief in en beginnen de dag met minder belangrijke dingen. Belangrijke zaken komen pas nadien waardoor de tijd ons vaak inhaalt.
De meest belangrijke taak plan je daarom best aan het begin van de dag in. Werk hier zo ongestoord mogelijk aan en werk de taak ook af. Dit brengt enerzijds voldoening maar voorkomt ook dat dringende zaken de belangrijke taken onderbreken, waardoor u er misschien niet meer toe komt.

Herbekijk je planning voor de komende week: staan de belangrijkste zaken eerst ingepland en heb je er niet teveel per dag?


 

Productiviteit tip 6: Plan denktijd in

Dagelijkse ‘denkpauzes‘ van bijvoorbeeld 2x 20 minuten, kan je gebruiken om je energielevel, planning van de dag en belangrijke taken te evalueren. Wat is de status, gaat alles volgens plan of moet je ergens omschakelen?

Plan voor de rest van de week 2 maal per dag een denkpauze van 20 minuten in.


 

Productiviteit tip 7: Gebruik de juiste technologie

Als IT partner verkopen we niet zozeer hardware en software, maar wel mogelijkheden om de werking en kwaliteit binnen je organisatie te verbeteren en je productiviteit te verhogen. Vaak kan je met een kleine investering je productiviteit drastisch verhogen. Wist je bijvoorbeeld dat een extra scherm je productiviteit kan verhogen tot wel 42%? Dit soort slimme aankopen betalen zichzelf terug, met in het geval van het extra scherm zelfs een ROI van zo’n 600%. Welke investering bracht je de laatste tijd nog zoveel op?

Ga na welke tools jou en je medewerkers kunnen helpen om makkelijker, sneller en productiever te werken. Geen idee? Neem contact op met ons via 02/669 00 30 voor een korte audit.


 

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.