9 seo tips om uw website hoger in Google te krijgen

30 september 2013

Er zijn heel wat factoren binnen SEO optimalisatie die een invloed hebben op de ranking van uw website binnen google. Deze factoren kunnen we onderverdelen in 2 groepen, namelijk on page en off page SEO. Off page zijn doorgaans factoren waar u als webmaster geen invloed op heeft, zoals de links die andere webmasters plaatsen naar uw website. On page SEO daarentegen zijn alle SEO elementen van uw website die u zelf in de hand heeft.

Wij geven u in deze blogpost alvast 9 on page SEO tips voor een hogere score in Google.

9 on page SEO tips

Zoekwoord onderzoek

Vooraleer u begint met het SEO optimaliseren van uw website, is het belangrijk om na te gaan waarnaar uw ideale bezoeker op zoek is. Welke zoekterm geeft uw bezoeker/klant in om uw product of dienst terug te vinden?

Stel, u verkoopt autobanden.

zoekterm breed

U kan uw pagina’s opbouwen rond de term ‘banden’, maar daarmee spreekt u wellicht ook mensen aan die niet binnen uw doelgroep vallen en bijvoorbeeld op zoek zijn naar fietsbanden. Bovendien zijn er meer dan 23 miljoen resultaten voor deze zoekopdracht. Heel wat concurrentie dus.

Een meer gerichte zoekterm als ‘autobanden’ geeft reeds minder concurrentie. Bovendien zijn deze bezoekers effectief naar informatie over autobanden of willen ze een verkooppunt vinden.


Zoektermen als ‘autobanden Michelin’ of ‘autobanden kopen’ zijn nog gerichter. Hoe specifieker je gaat in het bepalen van je zoektermen, hoe minder bezoekers effectief zullen zoeken naar deze term MAAR de concurrentie ligt beduidend lager en je haalt heel gericht bezoekers binnen, die specifiek naar jouw product of dienst op zoek zijn.

Gebruik unieke titels

Zorg ervoor dat elke pagina van uw website een unieke titel heeft. Zet de zoekterm waarop u wilt gevonden worden voor die specifieke pagina vooraan in de titel. Is uw website opgebouwd vanuit een CMS (Content Management Systeem), dan kan u deze titel toevoegen vanuit het admingedeelte van uw website. Is uw website opgebouwd in HTML, dan voegt u deze tag toe aan de code:

<title>De titel van uw pagina</title>

Meta omschrijving

Wanneer een pagina van uw website getoond wordt in de zoekresultaten, krijgen bezoekers de titel en meta omschrijving van uw website te zien. In deze meta omschrijving kan eveneens de zoekterm geplaatst worden maar minstens even belangrijk is om een pakkende beschrijving te geven die bezoekers aanspoort om door te klikken naar uw website. Voeg bijvoorbeeld uw USP (Unique Selling Point- toe aan de meta omschrijving.

De lengte van de meta-omschrijving beperkt u best tot 155 tekens, bevat uw zin meer tekens, dan worden deze afgebroken aan het eind met drie puntjes. De meta omschrijving kan in de meeste gevallen ook vanuit het CMS beheerd worden, in HTML ziet de code er zo uit:

<head> <title>De titel van uw pagina</title> <meta name=”description” content=”Hier komt uw meta omschrijving van idealiter max 155 tekens lang. Ohja, vergeet je USP niet!”> <meta http-equiv=”content-type” content=”text/html;charset=UTF-8″> </head>

Titels en subtitels

Titels en subtitels verhogen de leesbaarheid van uw teksten door deze op te delen in hapklare brokken. Gebruik uw voornaamste zoekterm ook in uw titels en subtitels, aangezien deze vaak groter wordt weergegeven, acht google deze tekst ook belangrijker dan de gewone leestekst.

In html zien de titel tags er als volgt uit:

<h1>Dit is een Titel</h1> <h2>Dit is een subtitel</h2>

Sterke teksten

Google houdt van sterke, unieke inhoud. U doet er goed aan uw zoekwoorden te verwerken in de teksten, doe dit echter zonder overdrijven (Keyword spamming is al lang niet meer van deze tijd) en schrijf uw teksten voor uw bezoeker, niet voro de zoekmachines. Goede teksten zullen meer gelezen worden en bezoekers zullen langer op uw website blijven. In het beste geval zullen zij de pagina delen met anderen. Dit zijn allemaal factoren die uw positie binnen google mee bepalen.

 Website structuur

Zorg ervoor dat uw website volgens een duidelijke structuur is opgemaakt zodat bezoekers makkelijk kunnen navigeren naar de juiste pagina’s. Ook zoekmachines kunnen uw website beter indexeren wanneer de structuur goed en duidelijk opgezet is.

On page Linkbuilding

Link building wordt meestal gezien als een belangrijk facet van Off page SEO, maar ook binnen uw website kan u aan linkbuilding doen. Link vanuit uw pagina’s naar andere pagina’s binnen uw website. Zo zou ik hier kunnen linken naar onze pagina over marketing automation. Google pikt deze link ook op en door de linktekst kan je aangeven waarover de gelinkte pagina gaat.

In html ziet zulke link er zo uit:

<a href=”/diensten/sales-en-marketing/marketing-automation/”>marketing automation</a>

Social media

Zorg ervoor dat men uw pagina’s makkelijk kan delen via social media. Google hecht steeds meer belang aan dit soort interactie en gaat er van uit dat, hoe vaker uw pagina gedeeld wordt, hoe interessanter deze pagina is. Maakt u gebruik van een CMS systeem, dan zijn er vaak plugins te vinden waar mee je makkelijk social media knoppen kan toevoegen aan je pagina.

Afbeeldingen

Google kan geen afbeeldingen ‘lezen’. Daarom doet u er goed aan om steeds een omschrijving van uw afbeeldingen mee te geven. Deze wordt bijvoorbeeld ook getoond wanneer de afbeelding niet geladen kan worden en kan worden gelezen door software voor slechtzienden. We plaatsen deze omschrijving in de alt tags van een afbeelding.

In html ziet deze code er als volgt uit:

<img src=”/afbeelding.gif” alt=”Omschrijving van de afbeelding”>

In totaal houdt Google rekening met meer dan 200 factoren die de positie van uw website bepalen. Wanneer u deze 9 voorname factoren alvast in acht neemt bij het opbouwen van uw pagina’s bent u alvast 1 stap dichter bij hogere scores in Google.

Advies nodig over de SEO voor uw website? contacteer ons via info@techne.be of bel naar 02/669.00.35

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.