Cybersecurity: maak je organisatie veiliger met de gratis Cyber Security Kit

5 april 2017

Cybersecurity kan niet gegarandeerd worden door enkel technologieën en processen. Het is namelijk ook een zaak van mensen. Meer dan 30% van de cyberveiligheidsincidenten is het gevolg van een menselijke fout. Bewustzijn creëren rond cyberrisico’s is daarom erg belangrijk.

De Cyber Security Coalition stelt een online pakket ter beschikking waarmee je je werknemers bewust kan maken van de gevaren, zodat ze beter reageren op cyberrisico’s. De Cyber Security KIT is gratis te downloaden en bestaat uit emails, affiches, screensavers, tests en presentaties waarmee je intern een campagne rond cyberveiligheid kan opzetten. De 3 topics die behandeld worden zijn:

  • Sterke wachtwoorden: waar zijn ze belangrijk en hoe stel ik een sterk wachtwoord samen?
  • Phishing mails: hoe herken ik zo een mail en wat doe ik ermee?
  • Social engineering: wat is het en hoe kan ik het vermijden?

Geen waterdichte oplossingen tegen cybercriminaliteit

De Cyber Security Kit is geen waterdichte oplossing tegen cybercriminaliteit. Maar het helpt wel om intern awareness te creëren rond de problematiek. Die nood aan bewustmaking is er, want cybercriminelen zijn niet altijd uit op het hacken van systemen. Vaak volstaat het om een e-mail na te bootsen van bijvoorbeeld een leverancier of een belangrijke klant, om interne geheimen of geld in handen te krijgen. Ook gebruiken 1 op 4 Belgen zowel thuis als op het werk hetzelfde wachtwoord. Zulke zaken zijn in principe bedrijfsrisico’s die relatief eenvoudig op te lossen zijn door medewerkers er attent op te maken.

Interessante bronnen:

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.