Opgelet XP gebruikers: ernstig veiligheidslek in Internet Explorer

28 april 2014

Afgelopen weekend kwam alweer een ernstig beveiligingslek aan het licht. Deze keer is het Internet Explorer dat in de klappen deelt.

Internet Explorer bugHet ernstige beveiligingslek, dat door hackers kan uitgebuit worden om zo de controle over toestellen over te nemen, werd gesignaleerd door beveiligingsbedrijf fireEye. Er zou reeds weet zijn van een aantal Amerikaanse bedrijven die door het lek aangevallen konden worden, en die aanvallen zijn vrij ernstig te nemen; hackers kunnen programma’s installeren of verwijderen en alle gegevens op de computer bekijken en manipuleren.

Microsoft werkt inmiddels aan een oplossing voor de kwetsbaarheid. Belangrijk om weten is dat deze belangrijke patch er niet komt voor Windows XP gebruikers, aangezien de ondersteuning voor XP eerder deze maand gestopt is.

Veiligheidslek in Internet Explorer 6 tot 11

Alle Internet Explorer versies van IE6 tot IE11 bevatten het beveiligingslek maar hackers hebben hun pijlen vooral op IE 9,10 en 11 gericht. Veelal trachten ze computers te besmetten door de gebruiker naar een gemanipuleerde website te lokken waar een geïnfecteerd flash-bestand op het systeem geïnstalleerd wordt.

Wat te doen tegen het veiligheidslek?

Volgens Microsoft kan men, in afwachting van de beveiligingsupdate, Internet Explorer blijven gebruiken. Er wordt wel aangeraden om extra voorzichtig te zijn en de browser, firewall en antivirus up to date te houden. Toch is het raadzaam om voorlopig een andere browser te gebruiken, of op zijn minst de Flash plugin van IE uit te schakelen.

Voor Windows XP gebruikers is dit alvast een eerste grote verwittiging wat betreft de veiligheid van hun toestellen. Bent u XP gebruiker, gebruik dan een andere browser als Google Chrome of Firefox en lees zeker onze tips door om uw toestel ietwat veilig te blijven gebruiken.

Windows 10

Hoe upgraden naar Windows 10?

Wilt je je Windows XP toestel upgraden naar Windows 10?
Laat je gegevens achter zodat we jou meer informatie kunnen sturen over systeemvereisten en voorzorgen die je dient te nemen

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.