Uw website veiliger en hoger in de zoekresultaten? Installeer een SSL certificaat

19 augustus 2015

SSL wordt door miljoenen websites, webwinkels en online services gebruikt voor een beveiligde internetverbinding. Het zorgt ervoor dat informatie zoals persoonsgegevens en financiële transacties geëncrypteerd worden zodat deze niet leesbaar zijn voor derden. Voor Google is het inmiddels zo belangrijk dat het ook voor uw website meetelt als ranking factor.

Wat is SSL?

SSL website https

SSL is de afkorting voor Secure Socket Layer, een protocol dat ervoor zorgt dat data beschermd verzonden wordt over het internet. Gegevens worden geëncrypteerd en pas na de verzending, op de bestemming zelf, ontcijferd. Zo wordt voorkomen dat derden deze informatie kunnen onderscheppen.

Onder andere e-mail, chat en VoIP diensten (kortom alle websites waar men moet inloggen) maken ervan gebruik, maar ook voor webwinkels is het bijvoorbeeld belangrijk dat transacties over een beveiligde verbinding verlopen. In de browser is dit zichtbaar door een slotje, gevolgd door httpS:// voor de url.

Is een SSL certificaat nodig voor mijn ‘gewone’ website?

Het doel van uw website is wellicht om in contact te komen met uw bezoekers, de kans is dan ook groot dat u een contactformulier heeft. Wanneer iemand contact opneemt en dus persoonlijke gegevens verstuurd is het belangrijk voor hem om te weten dat zijn gegevens veilig zijn. Een website met een SSL certificaat straalt dankzij het slotje en de HTTPS vermelding meer vertrouwen uit en naargelang meer websites via een beveiligde verbinding gaan werken, zullen bezoekers hier meer attent op worden.

Daarnaast heeft ook Google laten weten dat HTTPS als ranking factor meetelt.

HTTPS als ranking factor in de zoekmachines

Google beloont websites die een positieve gebruikerservaring leveren. Om te bepalen of uw website bovenin de zoekresultaten getoond moet worden hanteert Google meer dan 200 ranking factoren. Vorig jaar al gaf het bedrijf aan dat HTTPS één daarvan is:

“…over the past few months we’ve been running tests taking into account whether sites use secure,encrypted connections as a signal in our search ranking algorithms. We’ve seen positive results, so we’re starting to use HTTPS as a ranking signal,”

Een SSL certificaat toevoegen aan uw website

Een SSL certificaat wordt doorgaans jaarlijks vernieuwd. U kan deze certificaten bestellen bij gespecialiseerde bedrijven, maar het gemakkelijkste is om deze aan te kopen bij de registratie van uw domeinnaam of via uw hostingprovider. Wanneer u uw website host bij Techne kunnen wij een SSL certificaat op uw website instellen voor een jaarlijkse kost van slechts 30€.

 

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.