Kempeneer

Kempeneer

Kempeneer is een bekende naam bij tuinliefhebbers en professionals in Dilbeek en omgeving. Met een bijzonder ruim aanbod aan tuinmachines is er voor elke klus in de tuin wel een geschikt apparaat. Naast de winkel in Dilbeek pakt Kempeneer ook uit met een aantrekkelijke webshop.

De derde generatie van de familie Kempeneer (Karen Kempeneer en Koen Lasuy) willen de gekende service en kwaliteit koppelen aan hedendaags gebruiksgemak. Een gebruiksvriendelijke webshop hoort daar bij. En dat gebruiksgemak geldt voor de eigenaars, die makkelijke items moeten kunnen toevoegen of aanpassen, én voor de klant, die makkelijk een aankoop moet kunnen doen.

Situatie vooraf

De bestaande website van Kempeneer NV voldeed niet meer aan de huidige standaarden. Enerzijds was er nood aan een meer gebruiksvriendelijk platform, anderzijds moest ook de mogelijkheid voorzien worden om producten online te bestellen. Er werd daarom beslist om
de bestaande cataloguswebsite te vervangen door een gebruiksvriendelijke webshop. Deze shop moest vervolgens ook gedupliceerd kunnen worden naar andere, meer specifieke shops zoals robotmaaierpro.be.

kempeneer vooraf

Oplossing

Techne adviseerde een webshop op het Prestashop-platform. Het beheergedeelte werd zo ingericht dat de verschillende webshops vanuit 1 plaats beheerd kunnen worden. Producten toevoegen aan de verschillende shops kan dus vanop 1 locatie en beheerders hoeven niet op verschillende plaatsen in te loggen.

Pagina’s als /productdetails.aspx?product=273&groep=5&subgroep=75 zijn voortaan te bereiken via een zoekmachine vriendelijke URL. De webshop is daardoor  zoekmachinevriendelijk en wordt dus makkelijker getoond als resultaat voor relevante zoekopdrachten. Er werd ook een korte SEO-opleiding (zoekmachineoptimalisatie) voorzien om de pagina’s inhoudelijk optimaal in te richten qua titels, tekst en afbeeldingen.

seo Kempeneer

Goede, rijke content is belangrijk voor de zoekmachines en de bezoeker. De beheerder kan daarom makkelijk meerdere foto’s en video’s per product toevoegen. Door ook een ‘nieuws’-
en ‘tips’-sectie te voorzien, kan de content op de website verder uitgebreid worden. Dat zorgt voor een grotere meerwaarde voor de bezoeker en een grotere visibiliteit in de zoekmachines.
Ook mobiele bezoekers kunnen op kempeneer.be terecht, de webshop is responsive opgebouwd.

Resultaat

Kort na de lancering van de nieuwe webshop zijn reeds enkele interessante resultaten waar te nemen. De website wordt vertoond op 3481 zoekopdrachten, veelal naar specifieke producten.

kempeneer webshop

adwords campagne kempeneerDe website verwelkomde in juli 3480 organische bezoekers ten opzichte van 2682 bezoekers een jaar eerder. Een stijging van 67%, die vooral te wijten is aan de technische verbeteringen en het toepassen van enkele eenvoudige SEO-technieken.

Een aanvullende Adwords-campagne stuurde vervolgens nog 945 extra, super gerichte bezoekers naar de website, dankzij:

  • specifieke targetting
  • zorgvuldig opgebouwde advertentieteksten
  • zorgvuldig keywordonderzoek.

 

Contacteer ons
Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

© 2020 Techne. All Rights Reserved.
Privacybeleid  |  Cookiebeleid  |  Algemene voorwaarden  |  Sitemap