Nieuwe features voor Teams videocalls

8 juli 2020

Het aantal gebruikers van Microsoft Teams is in de laatste 4 maanden met bijna 900% gestegen. Microsoft investeert daarom veel tijd in nieuwe features. De ‘new meeting experience’ die deze maand geleidelijk aan wordt uitgerold maakt videocalls nog efficënter.

Microsoft Teams New meeting experience activeren

De Microsoft Teams new meeting experience is binnenkort beschikbaar voor de Teams desktop applicatie. Wellicht zal je een melding zien die de nieuwe feature aankondigt. Via een simpele druk op de bijbehorende knop zal je deze nieuwe ervaring kunnen inschakelen. Je zal de nieuwe features ook op een andere manier kunnen activeren;

  • Klik op je profielfoto rechtsbovenaan de Teams applicatie. Kies vervolgens ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’
  • Hier zal je de optie zien op de nieuwe ervaring in te schakelen
  • Sluit Teams af en start de applicatie opnieuw op

Overzicht van de belangrijkste nieuwe features

✔ Zie tot 49 deelnemers in je videogesprek

Al je collega’s zien tijdens een online meeting maakt een groot verschil in interactie en connectie. Binnenkort kan je tot 49 deelnemers tegelijk zien tijdens een videogesprek.

teams 49 deelnemers

✔ Break out rooms

Nog een nieuwe feature die je binnenkort in Teams vindt: Break out rooms! Dit laat je als organisator van een meeting toe om deelnemers op te delen in kleinere groepen. Deze break out rooms zijn ideaal voor brainstorms en discussies. Ook voor leerkrachten dus enorm handig.

teams breakout rooms

✔ Snel vergaderen met alle leden van een kanaal

Snel een meeting houden met alle leden van een kanaal binnen je Teams? Binnenkort vind je rechts bovenin een ‘meet now’ knop binnen het kanaal.

teams snel vergaderen

✔ Meerdere schermen voor meetings en bellen

Hou je een meeting of call binnen Teams dan zal je deze binnenkort in een apart scherm kunnen openen. Wist je trouwens dat je een chat gesprek kan openen in een nieuw popup venster door erop te dubbelklikken?

teams meerdere schermen

✔ Meeting notes

Omdat elke videovergadering een eigen pop-out venster krijgt, zal je terwijl ook notities kunnen nemen in het hoofdvenster van Teams.

✔ Together mode

Deze nieuwe modus brengt alle deelnemers aan de vergadering samen in een gedeelde virtuele ruimte, alsof je echt samen in een vergaderlokaal zit. Dat ziet er zo uit:

teams together mode

✔ Focus mode

Door de focus mode in te schakelen zal je tijdens een presentatie je aandacht kunnen vestigen op de content die gedeeld wordt, zonder afgeleid te worden door andere videofeeds.

Wil je graag als eerste op de hoogte blijven van interessante nieuwigheden?
Volg ons op Facebook of Linkedin

Wist je dat we ook trainingen geven in Teams en de andere Microsoft 365 applicaties?  Bekijk het aanbod hier.

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.