Microsoft Dynamics 365 Business Central: De alles-in-één ERP oplossing

24 april 2019

Microsoft Dynamics 365 Business Central brengt alle functionaliteiten van Microsoft Dynamics NAV naar de cloud. Het is een alles-in-één bedrijfsbeheeroplossing met onder andere modules voor CRM, marketing, verkoop, aankoop, voorraad en boekhouding. KMO’s maken daardoor komaf met bestaande verouderde software-eilandjes. Door de naadloze integratie met  andere Office 365 oplossingen als PowerApps, Microsoft Flow en PowerBI zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos.


Enkele voordelen van Dynamics 365 Business Central

  • Dynamics 365 Business Central bestaat uit modulaire toepassingen, die ontworpen zijn voor specifieke processen, rollen en bedrijfstakken. En dat vanaf 1 gebruiker. Je begint dus met wat je nodig hebt en het pakket groeit met je mee.
  • Verhoog je productiviteit door je bedrijfsgegevens en processen naadloos te verbinden, bijvoorbeeld met data uit Office 365 en LinkedIn. Je blijft gebruik maken van je vertrouwde tools als Excel, PowerBI en Outlook.
  • Maak gebruik van de ingebouwde AI (Artificial Intelligence) om betere resultaten te behalen. Geavanceerde scoringsmodellen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je sneller die prospects vindt met de hoogste kans op conversie en aankoop.
  • Werk veilig, vanaf al je (mobiele) apparaten. Dynamics 365 Business Central mikt op startende en kleine ondernemingen, en op de jongere generatie waarvoor digitaal heel normaal is.
  • Er is geen duur maatwerk nodig, wil je meer functionaliteiten dan kan je uitbreiden met de apps van AppSource


Uitgelicht: financieel beheer

Versnel op een nauwkeurige manier de financiële afwikkeling en rapportage.

Regel je financiën

Neem onderbouwde beslissingen

Koppel de data van je boekhouding, sales, inkoop, voorraad en klantinteracties aan elkaar en creëer een totaaloverzicht van je bedrijf. Breng de financiële prestaties realtime in beeld met ingebouwde Power BI-dashboards.

Versnel de financiële afwikkeling en rapportage

Stroomlijn het debiteuren- en crediteurenbeheer en stem de rekeningen automatisch af voor een snelle en nauwkeurige financiële afwikkeling en rapportage.

Verbeter de nauwkeurigheid van prognoses

Verfijn de financiële prognoses door gegevens over meerdere dimensies te modelleren en analyseren. Zorg voor rapporten op maat met naadloze integratie met Microsoft Excel.


Uitgelicht: Aankoopproces

Verhoog het inzicht in je hele toeleveringsketen en zorg voor meer controle over je aankoopproces.

Automatiseer

Optimaliseer voorraadniveaus

Maak gebruik van ingebouwde intelligence om te voorspellen wat wanneer moet worden aangevuld. Koop alleen wat je nodig hebt met dynamisch geactualiseerde voorraadniveaus.

Voorkom gemiste omzet en beperk tekorten

Zorg voor precies de juiste inventaris door automatisch de voorraadniveaus, levertijden en bestelpunten te berekenen. Als de gevraagde items niet op voorraad zijn, kan je alternatieve producten voorstellen.

Maximaliseer de winstgevendheid

Vraag adviezen over het moment van betalen om te profiteren van leverancierskortingen en om boetes wegens niet-tijdige betaling te vermijden. Voorkom overbodige of frauduleuze aankopen via goedkeuringswerkstromen.


Uitgelicht: Klantenservice

Maximaliseer de opbrengstmogelijkheden en wees je klanten beter van dienst met ingebouwde aanbevelingen.

Verkoop slimmer

Bied waarde op elk contactpunt

Prioriteer leads op basis van potentiële opbrengst. Volg alle interacties met klanten en ontdek mogelijkheden voor upselling, cross-selling en vernieuwing binnen de volledige verkoopcyclus.

Verhoog de verkoopproductiviteit

Versnel het proces van offerte tot betaling. Reageer snel op verkoopgerelateerde informatieaanvragen, beheer serviceverzoeken en verwerk betalingen – allemaal vanuit Outlook.

Lever uitzonderlijke service

Je krijgt een uitgebreid overzicht van servicetaken, workloads en de vaardigheden van werknemers zodat je effectief resources kunt toewijzen en sneller tot oplossingen kunt komen.


Uitgelicht: Projectbeheer

Beheer je budgetten en controleer de voortgang van je projecten met realtime gegevens over beschikbare resources.

Projecten

Blijf binnen het budget

Maak, beheer en volg klantprojecten met roosters en geavanceerde mogelijkheden voor kostprijsberekening en rapportage. Beheer je budgetten om de winstgevendheid van projecten te waarborgen.

Plan met precisie

Beheer de resource-niveaus via planning van capaciteit en sales. Volg de facturering voor klanten ten opzichte van geplande kosten voor opdrachten en offertes.

Analyseer de projectprestaties

Neem effectieve beslissingen met realtime inzicht in de projectstatus, winstgevendheid en informatie over het gebruik van resources.


Uitgelicht: Verkoopproces

Stroomlijn de productie- en warehouse-activiteiten en lever producten op tijd terwijl je op de kosten bespaart.

Bedrijfsvoering

Beheer van prognose tot uitvoering

Gebruik verkoopprognoses en verwachte voorraadtekorten om automatisch productieplannen te genereren en inkooporders aan te maken.

De optimale productie

Bereken en optimaliseer de productiecapaciteit en resources om productieschema’s te verbeteren en aan de vraag van klanten te voldoen.


Uitgelicht: Gegevensbescherming

GDPR

Respecteer de privacy van je klanten

Dynamics 365 Business Central werd opgezet volgens de ‘privacy by design’ en ‘privacy by default’ principes. Het helpt je zo de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) na te leven. Verleen en beperk toegang tot persoonlijke gegevens op meerdere niveaus en maak auditsporen mogelijk om de veiligheid en verantwoording te waarborgen.

Verwerk, bewaar en verzend gegevens veilig

Verplaats en bewaar persoonlijke gegevens moeiteloos op al je systemen terwijl je ze beschermt tegen onbevoegde toegang met de automatische versleuteling van Microsoft-datacenters.

Benieuwd wat Microsoft Dynamics 365 Business Central software voor uw organisatie kan betekenen? Bel ons of contacteer ons via onderstaand contactformulier!

Bron: Microsoft.

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.