Skip to content

ERP

ERP - Enterprise Resource Planning

ERP oplossingen: ze komen in heel wat vormen. Sommige zijn beter geschikt voor kleine organisaties, andere richten zich op grote ondernemingen. Sommige bieden oplossingen voor specifieke sectoren, andere spreken een brede markt aan.

Elk hebben ze hun eigen modules om verschillende afdelingen te ondersteunen. En die modules hebben op hun beurt verschillende mogelijkheden voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Het kiezen van het beste ERP voor jouw organisatie is daarom een beslissing die je niet ondoordacht neemt. Het is complex.

Daarom werken onze ERP experts steeds volgens een getest en bewezen draaiboek. We analyseren allereerst jouw werking en adviseren het beste ERP pakket voor jouw noden. Op basis daarvan adviseren we – onafhankelijk – een geschikt ERP

Populaire ERP systemen

De meest gekozen ERP systemen door Vlaamse vzw’s en kmo’s zijn:

Uiteraard zijn er enkele oplossingen die populair zijn bij Vlaamse kmo’s en vzw’s. In die oplossingen (Odoo, Teamleader en Dynamics 365) hebben wij ons gespecialiseerd en kunnen wij het implementatietraject en nazorg bieden. Maar wanneer er een andere, betere oplossing is voor jouw noden zullen we die adviseren en waar mogelijk doorverwijzen naar een betrouwbare ERP-specialist.

odoo mockup

Odoo

Odoo kan je best vergelijken met een legopakket: het is heel modulair en je bouwt aan zoveel je wil. Wil je volgend jaar nog een stukje bijbouwen? Prima, want je ‘nieuwe’ en ‘oude’ lego blokjes kan je perfect met mekaar gebruiken.

Zoek je dus een ERP pakket dat makkelijk in gebruik is en perfect met jouw organisatie kan meegroeien dan is Odoo misschien wel de cloud oplossing voor jou. Je bepaalt zelf met welke apps je start. Zo hou je de kosten onder controle én maak je je werking niet complexer met functionaliteiten die je vandaag nog niet nodig hebt.

Teamleader

Teamleader biedt een oplossing voor de meeste administratieve taken van KMO’s van 1 tot 100 medewerkers. Klantbeheer, offertes, projecten, tijdsregistratie, facturatie, opvolgen van betalingen en servicedesk zijn geïntegreerd in 1 intuïtief en betaalbaar pakket. Teamleader biedt 3 bundels waaruit je, naargelang je noden, kan kiezen. 

Wil je je bestaand boekhoudpakket of e-mail marketing software koppelen? Geen probleem, want Teamleader biedt meer dan 200 integraties.   

teamleader mockup

Microsoft Dynamics

Dynamics omvat de ERP en CRM applicaties van Microsoft. De toepassingen werken perfect samen met de andere Microsoft applicaties zoals PowerBI, Outlook en Excel. Voor KMO’s en VZW’s die reeds binnen het Microsoft ecosysteem werken is dat een belangrijk voordeel. Zeker wanneer je ook geavanceerde mogelijkheden als AI (Artificiële Intelligentie), AR (Augmented Reality) of IoT (Internet of Things) wil introduceren.

Dynamics wordt aangeboden als een pay-as-you-go model. Je betaalt enkel de modules die je vandaag nodig hebt, de oplossing schaalt dus met je mee. De modules zijn opgedeeld in; sales, marketing, service, financiën, commerce en toeleveringsketen.

Een ander ERP pakket

Er bestaan uiteraard ook andere ERP systemen. Als o.b.v. de analyse een andere ERP pakket beter past bij je organisatie zullen we daar uiteraard ook in adviseren. Als onafhankelijke ERP partner geven wij het advies waarmee jij alle inzichten krijgt om de beste ERP voor jouw organisatie te kiezen.

Start hier 👉

Ontdek welk ERP pakket het meest geschikt is voor jou.
Vul de korte vragenlijst (5 minuten) in en ontvang een eerste gratis en vrijblijvend advies.

erp-vragenlijst600