Skip to content

Dynamics 365 ERP

Op deze pagina:

Voordelen van Dynamics 365 ERP

Microsoft Dynamics 365 is de cloud-gebaseerde ERP oplossing van Microsoft. Het spreekt voor zich dat Dynamics 365 integreert met al je M365 toepassingen en alles in verbinding staat met elkaar. Dat betekent dat je bijvoorbeeld mailverkeer zowel in Outlook als in de Dynamics sales hub zal terugzien. 

Dynamics 365 fungeert als een alles-in-één oplossing om bedrijfsprocessen te beheren met ERP en CRM-functionaliteiten. Onder de ERP functionaliteiten vallen Finance, supply chain management, HR, Commerce en Business Central. Onder de CRM functionaliteiten behoren Sales, Marketing, Customer Service, Field service en projectbeheer.

Dynamics 365 integreert daarnaast ook met het Power Platform, waardoor data uit Dynamics bijvoorbeeld ook naar een PowerApp kan gehaald worden. Zo kunnen gebruikers zonder kennis van Dynamics toch ook die data bekijken in interactieve dashboards en apps.

Voor wie is Dynamics 365 geschikt?

Dynamics 365 is uiteraard vooral geschikt voor organisaties die al Microsoft gebruiken, zowel middelgrote als grote organisaties. 

Zoals je mag verwachten van Microsoft werd de software ontwikkeld voor een zo breed mogelijk publiek. Dat betekent dat er weinig ontwikkelingen zijn voor specifieke sectoren of situaties. De software kan daarvoor wel aangepast worden, al is daarvoor de hulp van een sterke IT-dienst of partner nodig.

Wat kost Dynamics 365?

Dynamics 365 is af te nemen in een SaaS (Software as a Service) vorm. Dat betekent dat je een vaste licentieprijs per gebruiker, per maand betaalt.

De oplossing is schaalbaar; als KMO kan je bijvoorbeeld starten met de Sales hub en vervolgens uitbreiden met Marketing en Business Central. Per app is er een licentievorm waarbij alle functionaliteit beschikbaar is (Enterprise), veel functionaliteit beschikbaar is (Professional) of enkel basisfunctionaliteiten beschikbaar zijn (Team Member). Afhankelijk van wat een medewerker nodig heeft kies je dus de juiste licentievorm.

Actuele prijzen vind je op deze Microsoft pagina. Dynamics 365 heeft geen gratis versie of testversie.

Voordelen Dynamics 365

Niet zeker of Dynamics 365 wel de juiste oplossing is voor jou?

Logisch, ERP software kiezen is niet eenvoudig. Ga alvast van start met onze korte vragenlijst om inzicht te krijgen in welke ERP oplossing het best aansluit bij de werking van je organisatie.