Skip to content

VPS

VPS (Virtual Private Server)

Organisaties kiezen steeds minder vaak voor een fysieke server op kantoor. In plaats daarvan worden data en applicaties ondergebracht op een server in de cloud, ook wel VPS (Virtual Private Server) genoemd. Een andere term die je wellicht al hoorde is IaaS, wat staat voor Infrastructure as a service. Je huurt namelijk je infrastructuur in plaats van deze zelf aan te kopen.

Een VPS of Virtual Private Server is een fysieke server in een datacenter, die opgedeeld wordt in kleinere ‘virtuele’ servers. Je beschikt daardoor over een krachtig en schaalbaar platform om heel uiteenlopende projecten op te hosten.

Het feit dat je zelf niet langer een server hoeft aan te kopen betekent dat je geen grote eenmalige investering hoeft te doen. Daarnaast hoef je geen tweede back-up server te voorzien en hoef je zelf niet langer in te staan voor het onderhoud van je servers.

VPS huren in België

Techne heeft een eigen server room in het datacenter van Oostkamp, België. Dit drie verdiepingen tellende datacenter is een van de meest geavanceerde en groene datacenters in Europa. Hier bieden we niet enkel redundante infrastructuur, privacy mogelijkheden, en netwerkconnecties aan, DCO is ook zeer ecologisch opgezet.

Uiteraard kan je voor het beheer van je VPS rekenen op de expertise van de Techne IT-specialisten. 

Voordelen