Skip to content

Azure virtual desktop

Azure Virtual Desktop (AVD): makkelijk en veilig werken vanop afstand

Wil je je medewerkers op een makkelijke én veilige manier op afstand laten samenwerken? Dan is Azure Virutal Desktop (vroeger Windows Virtual Desktop) misschien wel een geschikte oplossing voor jou.

Deze cloud-gebaseerde virtualisatiedienst voor desktops en applicaties ondersteunt verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10 en Windows Server. Een groot voordeel van Azure Virtual Desktop is de integratie met andere Microsoft-applicaties en Azure-Diensten. Daarnaast maakt het centrale beheer van de desktops via een beveiligd platform het mogelijk om aan hoge veiligheidseisen te voldoen, waardoor de druk op IT vermindert.

Voordelen Azure Virtual Desktop

Wanneer is Azure Virtual Desktop interessant?

Steeds meer diensten worden ondergebracht in de cloud. Ook voorde virtuele werkplek zijn er vandaag verschillende scenario’s waar dit duidelijke voordelen biedt;

  •  Organisaties met wisselende gebruikersaantallen. Organisaties die vaak te maken hebben met tijdelijke samenwerkingen, fusies of een groot verloop moeten snel en efficiënt nieuwe (tijdelijke) werkplekken kunnen opzetten. Dankzij Azure Virtual Desktop kan bijna in real-time gebeuren. Het is bovendien aanzienlijk voordeliger dan de aankoop en inrichting van nieuwe hardware.
  • Organisaties met zeer hoge veiligheidseisen. Bij het gebruik van de virtuele desktop worden alleen scherm- en toetsenbordgegevens uitgewisseld tussen het toestel van de gebruiker en de server. Verdere data transfer is niet nodig, wat het makkelijker maakt om datalekken te voorkomen en aan strenge compliance eisen te voldoen.
  • Omgevingen met hoge technische eisen. Sommige werkplekken hebben hoge technische eisen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van CAD-systemen of beeldbewerking. Virtuele desktops zijn daarvoor ideaal doordat ze schaalbaar en beheersbaar zijn. 
  • Omgevingen met speciale besturingssystemen. In sommige gevallen willen organisaties essentiële applicaties behouden die enkel op een verouderd besturingssysteem draaien. Dat kan dankzij  eveneens dankzij een Virtuele desktop.

Gratis Microsoft Azure account

Benieuwd naar wat Microsoft Azure nog kan? Met het gratis Azure-account kan je zelf bouwen in de cloud. Of wil je meer weten over alle mogelijkheden binnen Microsoft Azure? In deze blog leggen we uit wat Microsoft Azure is en wat je er allemaal mee kan doen. 

Azure Virtual Desktop met desktop as a service

Desktop-as-a-service

Desktop-as-a-Service (DaaS) is een cloudgebaseerde oplossing waarbij een IT partner zoals Techne virtuele desktops en applicaties host en beheert voor haar gebruikers.

Dankzij Azure Virtual Desktop hebben je medewerkers altijd veilig toegang tot een volwaardige Windows 10 werkplek met al hun applicaties, bestanden en databases. En dat vanaf elk apparaat. De AVD omgeving is altijd beschikbaar en wordt continu voorzien van de nieuwste functionaliteiten.
 
AVD is een ‘Desktop-as-a-service’ oplossing, waarbij meerdere gebruikers samenwerken op een virtuele machine. Voordien was dit enkel mogelijk o.b.v. Windows Server besturingssystemen, maar daarbij liet de combatibiliteit met diversie client applicaties te wensen over. Dat is nu verleden tijd.