Skip to content

Cloud backup

Beveilig je organisatie tegen dataverlies

Een betrouwbare back-up van je (cloud) omgeving is vandaag een must-have. Gevaar loert namelijk steeds om de hoek, zo blijkt uit de vele nieuwsberichten van hackings en malware

Daarnaast is ook een hardware falen zoals een computer crash of een menselijke fout niet uit te sluiten. Dankzij je Cloud backup met restore functionaliteit kan je in zo’n geval gelukkig snel opnieuw aan het werk en raak je geen kostbare data kwijt.

Lokale back-up volstaat niet langer

De meeste organisaties kiezen vandaag voor offsite back-ups. Lokale back-up oplossingen die mee in het netwerk zitten, zijn namelijk kwetsbaarder voor Ransomware.

Deze Ransomware is een geliefd wapen van cybercriminelen dat software op je systemen installeert en alle data versleutelt. Niet alleen de data op het geïnfecteerde toestel, maar alle data van de gekoppelde systemen in het netwerk.

Een offsite back-up zoals Veeam Cloud Connect is daarom een goede keuze.

Microsoft 365 backup

Veel organisaties denken dat de overstap naar Microsoft Office 365 betekent dat er geen back-up meer nodig is. Microsoft garandeert echter geen volledig en snel herstel van verwijderde of gecorrumpeerde Office 365-gegevens.

Kortom, Microsoft zorgt ervoor dat je gegevens niet verloren gaan. Het bedrijf geeft echter geen garanties over het herstellen ervan en voorziet geen volwaardige back-up van je gegevens. Lees zeker deze blogpost als je hier meer over wilt weten.

Wil je graag de beveiliging van jouw bedrijfsgegevens onder de loep nemen en de mogelijke backup oplossingen bespreken? Contacteer ons voor een gesprek.

Voordelen