Visitekaartjes digitaliseren: beheer uw contacten efficiënter

14 januari 2015

visitekaartjesU heeft op kantoor wellicht ook ergens een stapeltje visitekaartjes liggen die u ooit ontvangen heeft van vertegenwoordigers of zakenpartners. Dat zijn dan de meest interessante contacten, want onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 80% van de visitekaartjes binnen een week na ontvangst in de vuilnisbak belandt. Er bestaan inmiddels verschillende applicaties die de mogelijkheid bieden om visitekaartjes te digitaliseren en ook Microsoft integreert die mogelijkheid nu in zijn software.

Visitekaartjes scannen met Office Lens

Microsoft lanceerde enige tijd geleden reeds office Lens, waarmee het mogelijk is om documenten en whiteboards te digitaliseren, door er een foto van te nemen. Daar komt nu dus ook de mogelijkheid bij om visitekaartjes te scannen. Daarbij maakt Microsoft gebruik van de Microsoft Search technologie, waardoor de software automatisch contactinformatie kan halen uit de foto. Deze wordt vervolgens opgeslagen in OneNote.

Vervolgens biedt de OneNote app (voor tablet, Mac of PC) verschillende mogelijkheden om deze informatie te verwerken; via de zoekfunctie kan inhoud opgezocht worden, telefoonnummers kunnen gebeld worden, adressen kunnen bekeken worden op een landkaart en bij elke contact wordt automatisch een .vcf bestand gecreëerd zodat u uw contacten kan opslaan in uw Outlook contacten.

visitekaartje digitaliseren met Office Lens
visitekaartje digitaliseren met Office Lens

Office Lens is momenteel beschikbaar in de Windows Phone App Store. Momenteel werkt de app het best op Engelstalige visitekaartjes maar er wordt gewerkt aan de ondersteuning voor meerdere talen. Daarnaast roept Microsoft ook de hulp van zijn gebruikers in om het Microsoft Research algoritme te verbeteren:

  1. Upload uw collectie gescande visitekaartjes naar een folder op OneDrive.com
  2. Creëer een share link
  3. Mail deze naar OneNoteBizCards@microsoft.com

Welke methode gebruikt u om uw visitekaartjes te digitaliseren? Laat het weten in een comment!

Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.