Skip to content

CGG Ahasverus

CGG Ahasverus

Ahasverus

Hulpverlening, begeleiding, preventie en dienstverlening is de corebusiness van CGG (Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg) Ahasverus. De organisatie is actief in de regio Halle-Vilvoorde. De goede samenwerking met Techne zorgt er voor dat CGG Ahasverus al 10 jaar klant is.

Situatie vooraf

Eric Stijnen, algemeen directeur van CGG Ahasverus licht toe: “CGG Ahasverus heeft verschillende vestigingen en dat stelt specifieke eisen aan het serverbeheer. De server bevond zich voordien in een van de eigen gebouwen, maar dat had consequenties. Zo kon een internetstoring meteen verschillende locaties stilleggen. Tegelijk dachten we actief na over de manier waarop IT onze corebusiness kon versterken.”

Oplossing

De veiligheidsmaatregelen en uptime garanties zijn onevenaarbaar en toch wisten we globaal een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren.

“Techne werkte samen met de interne IT-verantwoordelijke een lange termijnvisie uit. Dat resulteerde in een aanpassing van de IT-omgeving. We stapten over naar een server in het Datacenter in Oostkamp (Brugge). Op die plek draaien servers in de beste omstandigheden. Voor een organisatie met meerdere vestigingen zoals CGG Ahasverus is dat een ideale oplossing. De veiligheidsmaatregelen en uptime garanties zijn er onevenaarbaar en toch wisten we globaal een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren.

Wij denken nu verder na over de digitale transformatie van de organisatie. Daarvoor hebben we met Techne de uitgelezen sparringpartner. Met de server in het Datacenter staat er een stevige basis voor de IT-infrastructuur. Zaak is nu om te bepalen welke toepassingen daarop worden geënt. Zo kan de IT de doelstellingen van CGG Ahasverus ten volle ondersteunen.”

Resultaat

Door een performante lange termijnoplossing te kiezen, wist CGG Ahasverus de IT-kosten op 4 jaar aanzienlijk te doen dalen. En dat zonder afbreuk te doen aan belangrijke zaken als continuïteit, stabiliteit en efficiëntie. Integendeel, de organisatie gaat verder om IT en corebusiness aan elkaar te koppelen. Niet voor niets startten CGG Ahasverus en Techne een 5-jarentraject om tijdswinst en flexibiliteit te realiseren.

  • Associated ServicesDatacenter, Innovatietrajecten, IT Strategie & Management, SOCIALcloud en SOCIALware,
  • Associated TargetsContinuïteit, Kostenbesparing, Stabiliteit,
  • Websitewww.ahasverus.be