Skip to content

Eigen Thuis

Eigen Thuis

Eigen Thuis logo

De integratie van personen met een handicap, dat is het doel van Eigen Thuis. De organisatie is actief op vlak van woonvoorziening, vervoer, toegankelijkheid, ontmoeting en assistentie. Techne zorgde voor de verbetering van het netwerk en de server, maar biedt ook permante ondersteuning.

Situatie vooraf

Connectiviteit was een probleem toen Eigen Thuis aanklopte. Problemen met de server en het netwerk zorgden er voor dat de medewerkers van de organisatie niet konden rekenen op een betrouwbare IT-omgeving. Als zorginstelling met inwonende cliënten had Eigen Thuis ook nood aan een IT-partner die altijd bereikbaar is.

Oplossing

De IT-audit die Techne uitvoerde, maakte duidelijk dat de netwerkinfrastructuur hoognodig moest worden aangepakt. Om de connectiviteit te verbeteren, werden nieuwe switches geïnstalleerd. Dankzij een CISCO-donatie gebeurde dat aan een heel lage kost. De audit bracht ook aan het licht dat de server traag was door een slechte configuratie. Medewerkers van Techne pakten dat probleem aan en configureerden de server op een goede manier. Toen de bestaande server na verloop van tijd toe was aan vervanging, zorgde Techne voor plaatsing en configuratie.

Vandaag werkt Techne nog altijd voor Eigen Thuis. De permanente werking van de vzw vereist een IT-partner die altijd paraat staat. De 24/7-ondersteuning door Techne is dan ook ideaal voor Eigen Thuis. De organisatie koos daarom voor managed services. De kosten voor ondersteuning, onderhoud en updates zijn vooraf bekend.

Resultaat

De directie, medewerkers en cliënten van Eigen Thuis kunnen op beide oren slapen. Dankzij de verbeterde IT-infrastructuur is de connectiviteit optimaal. Loopt er toch iets mis, dan kunnen ze hun IT-partner contacteren. En dat kan ook ’s nachts of in het weekend. Dankzij de managed services-overeenkomst is op voorhand bekend wat de vaste IT-kosten zijn. Zo wordt de continuïteit gegarandeerd, wat zeer belangrijk is voor een sociale organisatie als Eigen Thuis.

  • Associated ServicesConnectiviteit, IT-audit,
  • Websitewww.eigenthuis.be