Skip to content

Elec D.V.C.

Elec D.V.C.

Elec DVC

Elec D.V.C. verzorgt de meest uiteenlopende elektrische installaties voor private, openbare en industriële opdrachtgevers. Zowel ontwerp, levering, plaatsing als onderhoud voert Elec D.V.C zelf uit. Lange tijd beheerden eigen medewerkers de IT-infrastructuur. De groei van het bedrijf maakte samenwerking met een externe IT-partner echter noodzakelijk. Techne bleek daarvoor de beste keuze.

Situatie vooraf

Toen de server dringend aan vervanging toe was, nam Elec D.V.C. contact op met Techne. De groei van het bedrijf maakte de IT complexer. Daarom wilde men voor deze operatie beroep doen op de kennis van een externe IT-partner. Daarbij was de vraag wat de beste oplossing was voor het bedrijf. Technologie afstemmen op de corebusiness was zowel voor Elec D.V.C. als voor Techne het uitgangspunt.

Oplossing

Techne stelde een nieuwe eigen server met online backup voor. Deze oplossing was voor Elec D.V.C. de meest duurzame en garandeerde ook het behoud van alle data. Elec D.V.C. vroeg Techne om de operatie ook zelf uit te voeren. Medewerkers van Techne namen het hele proces in handen: vervanging van de server, migratie van alle data, integratie van de werkposten, verbetering van de veiligheid door plaatsing van een firewall, online backup. Daarnaast nam Techne ook de bestaande telecomuitgaven onder de loep.

Resultaat

Elec D.V.C. kan rekenen op een stabiele IT-infrastructuur. De hele operatie verstoorde de continuïteit helemaal niet, alle data werden behouden. Door de telecomkosten in detail te analyseren, zorgde Techne voor een besparing van enkele honderden euro’s per maand.

  • Associated ServicesBeveiliging, IT-audit,
  • Associated TargetsContinuïteit, Kostenbesparing, Stabiliteit,
  • Websitewww.elec-dvc.com