Skip to content

Extensa

Extensa

Extensa

Extensa Group maakt deel uit van de groep Ackermans & van Haaeren. Binnen de groep behoort Extensa Group tot de real estate-pijler. Tot de verbeelding sprekende projecten als Tour & Taxis (Brussel) en De Munt (Roeselare) zijn het werk van Extensa Group. Problemen met de stabiliteit van de IT-infrastructuur leidden tot het eerste contact met Techne.

Situatie vooraf

Nadat Techne de stabiliteitsproblemen aanpakte, tekende zich een tweede uitdaging af. Extensa Group is een onderneming in volle expansie. Het aantal medewerkers verdubbelde op twee jaar tijd en de hoeveelheid data explodeerde. Ook die uitdaging ging Techne met plezier aan.

Oplossing

De stabiliteitsproblemen werden geïdentificeerd door middel van een IT-audit. Met speciale software inventariseerde Techne alle toestellen en licenties. Op basis daarvan tekende Techne een innovatietraject uit. Krachtlijnen waren de actualisering van de licenties en een nieuwe installatie van de servers.

Nadat de stabiliteitsproblemen van de baan waren, werd een tweede traject opgezet. Ook dat draaide rond innovatie, maar ook rond de uitbouw van een IT-strategie. Extensa Group zal meer en meer in de cloud werken. Daarnaast gaat ook veel aandacht naar de manier waarop medewerkers hun werk doen. Kunnen de processen verbeteren door juiste toepassing van IT-technologie? Training van medewerkers helpt hen om nieuwe toepassingen te ontdekken of gekende toepassingen beter te gebruiken.

Resultaat

Nu de IT-infrastructuur stabiel is, bouwt Extensa Group zijn IT-strategie verder uit. Aandachtspunten daarbij zijn:

  • Data-analyse
  • Business intelligence
  • Mobiel werken
  • Veilig werken

Daarnaast bereidt Extensa Group samen met Techne de GDPR-wetgeving (General Data Protection Regulation) voor. Die nieuwe wetgeving gaat in vanaf mei 2018 en regelt het beheer en de beveiliging van persoonlijke gegevens. Die regelgeving is best wel ingrijpend voor ondernemingen die veel persoonlijke gegevens bezitten. Extensa Group doorloopt daarom een 13 stappenplan om GDPR-compliant te zijn.

  • Associated ServicesInnovatietrajecten, IT-audit, VOIP telefonie,
  • Associated TargetsStabiliteit,
  • Websitehttp://www.extensa.eu/