Groep Generalfrein-Stappers

Logo gsauto

Met een ruim aanbod van allerhande onderdelen en accessoires voor auto’s en moto’s is Groep Generalfrein-Stappers een veelgevraagde toeleverancier voor garages. Daarnaast heeft de groep ook een atelier voor revisie van bepaalde onderdelen. Bezorgdheid over de veiligheid van de IT inspireerde Groep Generalfrein-Stappers om in zee te gaan met Techne.

Situatie vooraf

“Een veiligheidsissue wakkerde de bezorgdheid over de IT-veiligheid aan. Daarnaast wilden we de continuïteit van de werking waarborgen. We vroegen Techne de IT-infrastructuur onder de loep te nemen en verbeteringen uit te voeren.”

Oplossing

“Techne startte met een IT-audit. Die leidde tot een innovatietraject waarbij de technologie op de behoeften van onze organisatie werd afgestemd. Bijzondere aandacht ging naar de firewall en andere beveiligingszaken. Eens de IT-infrastructuur stabiel draaide en de beveiliging gegarandeerd was, pakte Techne een volgende uitdaging aan.

Onze groep bezat een enorm archief van wel 100 m². Om ruimte te winnen, moest daar iets mee gebeuren. Zomaar vernietigen was geen optie omwille van de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar. Daarom vroegen we Techne het archief te digitaliseren.

Tenslotte hielp Techne bij het overplaatsen van de server naar het datacenter in Oostkamp (Brugge). Op die plek draaien servers in de beste omstandigheden. Voor een keten met meerdere vestigingen zoals Groep Generalfrein-Stappers is dat een ideale oplossing om de continuïteit de verzekeren. Staat de server in één van de vestigingen, dan kan een internetstoring namelijk ook de andere locaties platleggen.”

Resultaat

Vandaag kan Groep Generalfrein-Stappers beroep doen op een performante en voldoende beveiligde IT-infrastructuur. Door de server te verplaatsen naar het datacenter is de continuïteit beter gewaarborgd.

Contacteer ons
Jij hebt doelen, wij hebben de technologie om ze te helpen bereiken.

Wacht je op een goed moment om je vraag te stellen? Nu is het perfecte moment. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.

© 2021 Techne. All Rights Reserved.
Privacybeleid  |  Cookiebeleid  |  Algemene voorwaarden  |  Sitemap