Skip to content

Horeca Vlaanderen

Horeca Vlaanderen

Horeca Vlaanderen

De belangen van horecaondernemers verdedigen, hen ondersteunen en met elkaar in contact brengen: dat is wat Horeca Vlaanderen doet. De sectororganisatie van de horeca was op zoek naar een externe IT-partner die een deel van de IT-werkzaamheden kon overnemen. Techne bleek daar de het geknipte profiel voor te hebben.

Situatie vooraf

De IT-medewerkers van Horeca Vlaanderen waren overbevraagd en verloren te veel tijd aan eerstelijnsondersteuning. Het interne IT-team kwam zo onvoldoende tot ontwikkeling van nieuwe toepassingen binnen de federatie.

Oplossing

Techne bevroeg de interne IT-medewerkers en ontdekte zo de pijnpunten. Zo kon Techne een goede oplossing voorstellen. De helpdeskfunctie lag niet meer bij het interne IT-team, maar wel bij Techne. De nieuwe helpdesk is conform de ITIL-normen. ITIL staat voor Information Technology Infrastructure Library en bestaat uit een set beschreven processen waarmee een IT-dienstverlener kwalitatief werk kan afleveren.

Om op een vlotte manier te kunnen werken, introduceerde Techne een ticketing systeem. Door een ticket aan te maken, kunnen alle medewerkers van Horeca Vlaanderen een IT-probleem signaleren. Alle betrokkenen kunnen vervolgens de status van het ticket opvolgen en zo nagaan of en wanneer een probleem wordt opgelost. Dit systeem is geknipt voor een complexe organisatie als Horeca Vlaanderen. Bovendien komt het systeem tegemoet aan de manier van werken van Horeca Vlaanderen. Die verloopt volgens goed uitgeschreven processen en met een goed gedocumenteerde knowledge base.

Resultaat

Dankzij het ticketing systeem komen de vragen van de medewerkers van Horeca Vlaanderen snel en gestructureerd binnen op de Techne-helpdesk. Onder meer daardoor realiseert de helpdesk snelle responstijden. Bovendien zijn de betrokken Techne-medewerkers bekend bij Horeca Vlaanderen, wat de communicatie alleen maar vergemakkelijkt. De 24/7-ondersteuning door Techne kan rekenen op de appreciatie van de veeleisende medewerkers van Horeca Vlaanderen.

  • Associated ServicesManaged services,
  • Associated TargetsWin tijd,