Skip to content

Huis van het Nederlands

Huis van het Nederlands

Huis Van Het Nederlands

Wie Nederlands wil leren, kan in het Huis van het Nederlands terecht voor informatie en advies. Organisaties en bedrijven kunnen samen met het Huis hun taalbeleid vormgeven. Het Huis van het Nederlands is een groeiende organisatie. Dat betekent dat de IT-omgeving moet meegroeien. Daar zorgt Techne voor.

Situatie vooraf

Naast de instabiele IT-omgeving waren er ook op het vlak van telefonie problemen bij het Huis van het Nederlands. De organisatie gebruikte een VoIP oplossing van Siply via een Chrome extensie. De gesprekskwaliteit was echter ondermaats en de oplossing had enkele belangrijke beperkingen waardoor gesprekken geregeld niet beantwoord konden worden. De beltoon was bijvoorbeeld niet te horen op het juiste audioapparaat en scherm meldingen waren niet zichtbaar op de voorgrond.

Oplossing

3CX werd geïnstalleerd om de pijnpunten van de vorige oplossing te tackelen en er werd een 240mb Telenet lijn voorzien. De oplossing werd eerst grondig getest op een van de thin clients ter plaatse.

Vervolgens werd de oplossing uitgerold voor de hele organisatie. Er werd 1 dag extra voorzien voor het opvolgen van vragen van de gebruikers  zodat de nieuwe VoIP omgeving meteen optimaal gebruikt kon worden.

Resultaat

Doordat de volledige configuratie op de achtergrond voorbereid was konden alle nummers tijdens de overstap blijven werken; De overlast voor de gebruikers bleef daardoor miniem.

De gesprekswaliteit is nu prima, het beheer is eenvoudig en de oplossing biedt alle nodige functionaliteit om geen oproepen meer te missen.

  • Associated ServicesIT-audit, VOIP telefonie,
  • Associated TargetsStabiliteit,
  • Websitewww.huisnederlandsbrussel.be