Skip to content

Huis van het Nederlands

Huis van het Nederlands

Huis Van Het Nederlands

Wie Nederlands wil leren, kan in het Huis van het Nederlands terecht voor informatie en advies. Organisaties en bedrijven kunnen samen met het Huis hun taalbeleid vormgeven. Het Huis van het Nederlands is een groeiende organisatie. Dat betekent dat de IT-omgeving moet meegroeien. Daar zorgt Techne voor.

Situatie vooraf

Het Huis van het Nederlands kampte met een instabiele IT-omgeving. Medewerkers kregen vaak te maken met verbroken verbindingen. Daarnaast was er nood aan een aangepaste IT-infrastructuur. Het aantal medewerkers verdubbelde immers op enkele jaren tijd. Bovendien breidde de organisatie uit van één naar drie vestigingen.

Oplossing

Techne zorgde in een eerste fase voor een stabiele IT-omgeving. De bestaande server werd gestabiliseerd door er alle foute configuraties uit te halen. Toen de organisatie op korte tijd een groot aantal nieuwe medewerkers kreeg, was een ingrijpendere oplossing nodig. Die bestond uit een servercluster. Zo’n cluster bestaat uit twee of meerdere servers die gekoppeld zijn. De beschikbaarheid is zo gegarandeerd want als één server uitvalt, neemt de andere het over.

Toen de organisatie twee bijkomende vestigingen opende, implementeerde Techne een nieuwe oplossing. Tussen de verschillende vestigingen was communicatie en samenwerking absoluut noodzakelijk. Techne migreerde de IT-infrastructuur naar SOCIALserver. Een organisatie laat dan één of meerdere virtuele servers draaien. Als vzw met een sociaal doel kon het Huis van het Nederlands hiervan gebruik maken. De organisatie is immers lid van SOCIALware dat SOCIALserver beheert.

Resultaat

Techne zorgde twee keer voor een kostenefficiënte verbetering van de IT-infrastructuur van het Huis van het Nederlands. Zowel de introductie van de servercluster als de latere migratie naar SOCIALserver koppelden kostenefficiëntie aan hoge performance. Zo realiseerde het Huis van het Nederlands een aanzienlijke besparing op IT-kosten. En tegelijk blijft uitval van de IT uit en draaien de 110 mailboxen vlot binnen dit systeem.

  • Associated ServicesIT Strategie & Management, SOCIALcloud en SOCIALware,
  • Associated TargetsContinuïteit, Kostenbesparing, Stabiliteit,
  • Websitewww.huisnederlandsbrussel.be