Skip to content

Van Overstraeten

Van Overstraeten

Van Overstraeten Logo

Voor een interieur op maat ben je bij Van Overstraeten aan het goede adres. Het familiebedrijf zorgt al sinds 1890 voor de inrichting en decoratie van private woningen, winkelruimten, kantoren en apotheken.

Van Overstraeten onderscheidt zich door de hoogwaardige afwerking en tijdige oplevering. Daarvoor is een betrouwbare IT-infrastructuur cruciaal. Elke onderbreking kan namelijk een uitstel van het project betekenen en dat is voor de organisatie onaanvaardbaar.

Situatie vooraf

Van Overstraeten is al klant sinds de beginjaren van Techne. Om ontwerp, productie, administratie en klantenservice te ondersteunen, creëerde Techne een stabiele en performante IT-omgeving.

Als bedrijf met veel klanten moet Van Overstraeten kunnen rekenen op IT die tijdswinst oplevert. Maar dat gaat verder dan alleen de infrastructuur. Ook de administratieve processen zoals de facturatie zijn gebaat bij automatisering en digitalisering.

Oplossing

“Techne zorgt er voor dat de medewerkers van Van Overstraeten vlotter kunnen werken. Een nieuwe centrale server, performante toestellen voor de tekenprogramma’s en vlot functionerende laptops voor de mensen op de baan: het zijn slechts enkele zaken die aangepakt werden. Daarnaast ondersteunt Techne ook de werking van de machines die volautomatisch materialen uit de stock halen.”

“Om onze dienstverlening verder te verbeteren werd besloten om de administratieve processen te digitaliseren en automatiseren. Met Exact Online introduceerde Techne een boekhoudprogramma dat een grote tijdswinst betekent. Het programma heeft heel wat mogelijkheden:

  • Aanmaak van offertes
  • Digitale opvolging van offertes
  • Permanent overzicht van lopende offertes
  • Automatische facturatie
  • Automatische opvolging van betalingen

Tenslotte kunnen we ook rekenen op 24/7-ondersteuning door Techne. Dat is noodzakelijk aangezien de productie nooit mag stilvallen. Voor ons is continuïteit cruciaal. Techne zorgt daarvoor.”

Resultaat

Door de automatisering van de boekhouding boekt Van Overstraeten makkelijk 25 % tijdswinst. Dat betekent meer tijd om te focussen op de kernactiviteiten: het ontwerp, productie, verkoop en plaatsing van hoogwaardige interieurs op maat. En als er een probleem opduikt, wordt dat snel opgelost dankzij de 24/7-ondersteuning.

  • Associated ServicesBeveiliging, Hardware en Software, Innovatietrajecten, Managed services, Microsoft 365, Monitoring,
  • EigenaarCorry en Wilfried Van Overstraeten
  • Opgericht1890
  • Werknemers40
  • Websitewww.van-overstraeten.be