Skip to content

Zorgverblijf Ter Duinen

Zorgverblijf Ter Duinen

Zorgverblijf Ter Duinen

Herstellen van een ziekte of medische ingreep kan in de beste omstandigheden in Zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort. Vlakbij de zee kan een vakantie of kortverblijf bijdragen tot het herstel. Net als Intersoc moest ook Zorgverblijf Ter Duinen afsplitsen van moederorganisatie CM (Christelijke Mutualiteiten). Het was de positieve ervaring van Intersoc die ook de directie van Zorgverblijf Ter Duinen overtuigde om met Techne in zee te gaan.

Situatie vooraf

De IT-infrastructuur van Zorgverblijf Ter Duinen moest ook worden afgesplitst van die van de CM. Bijkomende moeilijkheden waren de afgelegen ligging in Nieuwpoort en de 100 accespoints voor wifi op het terrein. De hele operatie was omvangrijk en complex. Het team van Techne stroopte graag de mouwen op om die tot een goed einde te brengen.

Oplossing

Techne kon de ervaring van de afsplitsing van de IT van Intersoc ook hier toepassen. Maar elke situatie is anders. De grootste uitdaging bestond erin om alle data op te halen in Brussel bij de CM en naar Nieuwpoort te brengen. Een tussenoplossing was er niet, op één weekend moest de hele operatie rond zijn. Op maandagochtend moesten meer dan 100 pc’s, laptops en andere apparaten operationeel zijn, net als het wifinetwerk. Met enige trots stelde het Techne-team vast dat het effectief in dat opzet geslaagd was.

Op zich zou Zorgverblijf Ter Duinen perfect op één server kunnen draaien. De erg kleine kans op uitval is echter nog te groot. De IT-infrastructuur moet simpelweg altijd beschikbaar zijn. Daarom installeerde Techne een servercluster. Daarbij worden twee of meer servers aan elkaar gekoppeld om zo permanente beschikbaarheid te garanderen. Techne tekende voor de servercluster een volledige topologie uit, compleet met nieuwe switches en securitymaatregelen.

Resultaat

Dankzij de grondige voorbereiding kon Zorgverblijf Ter Duinen na één weekend beroep doen op een nieuwe, performante IT-omgeving. De medewerkers en gasten maken sindsdien gebruik van een vlot werkend en efficiënt systeem. Daarbij staan beveiliging, continuïteit en stabiliteit voorop.

  • Associated ServicesConnectiviteit,
  • Websitewww.cm-zorgverblijven.be/ter-duinen/home-ter-duinen/