Skip to content

Oxfam Fair Trade cv

Oxfam Fair Trade cv

Oxfam Fair Trade logo

Oxfam Fair Trade koopt producten aan bij coöperaties in het globale Zuiden en maakt écht een verschil. Ze streven naar een markt met rechtvaardige handelsregels en eerlijke prijzen en verbeteren zo het lot van duizenden boeren. Eerlijke handel is voor Oxfam Fair Trade namelijk een hefboom voor duurzame ontwikkeling en een menswaardig bestaan.

Naast de langetermijnsamenwerking met de producenten voeren ze ook in ons land verschillende campagnes teneinde consumenten, bedrijven en  overheden te sensibiliseren. De producten zijn hier te vinden onder het Fairtrade-label. Het label staat voor eerlijke producten, een correct inkomen, een fairtradeprijs en -premie voor de gemeenschap én duurzame productie.

Nieuwe server voor het ERP-pakket

Een van de cruciale systemen binnen Oxfam Fair Trade cv is het ERP-systeem. Dat verbindt alle bedrijfsprocessen waaronder voorraadbeheer, bedrijfsadministratie en logistiek.

Eerder dit jaar drong een vernieuwing van het ERP-systeem zich op.

Pieter StevensPieter Stevens, Hoofd Financiën, ICT en Facility bij Oxfam Fair Trade cv: “De vernieuwing van het ERP-systeem kon niet gebeuren op de verouderde servers. Mijn vorige werkgever werkte met Techne en daarom vroeg ik hen nu ook om advies. Zij hebben namelijk een sterke affiniteit met de non-profit sector en hebben ook de nodige kennis van het SOCIALware aanbod”.

Vernieuwing is vaak het moment om de bestaande systemen te evalueren

“Wat altijd aangenaam is aan de samenwerking met Techne is het feit dat we open en eerlijk met hen kunnen babbelen. Zoals collega’s onder elkaar. Zij denken mee en proberen niet enkel te verkopen. Ze denken ook steeds aan het prijskaartje en houden altijd de mogelijkheden van SOCIALware en andere non-profit opportuniteiten in het achterhoofd.

Uiteindelijk hebben we niet alleen gekozen voor een nieuwe server voor ERP, maar hebben we onze server-architectuur volledig hertekend. Die brengt ons vandaag meer structuur en wordt ook beter opgevolgd met professionele monitoring. Daarbij is er nagedacht over back-up en disaster recovery, waardoor we  continuïteit kunnen waarborgen. We kunnen nu ook meer proactief gaan werken, terwijl dat vroeger eerder reactief was.”

Duurzaam partnerschap

Ook bij Techne zijn we opgetogen over de samenwerking: dat producenten niet zomaar leveranciers zijn voor Oxfam, maar echt partners, getuigt van wederzijds respect. Dit is een visie waar we bij Techne 100 % achter staan en daarom past de samenwerking met Pieter en Oxfam ons zo goed.

Pieter besluit nog: “Ook buiten het ERP-project zijn we regelmatig in contact met Techne. De tips & tricks en de webinars die zij regelmatig aanbieden zijn handig en altijd relevant. Of ik Techne zou aanbevelen bij anderen? Ja, om verschillende redenen: hun kennis van SOCIALware en ngo’s, het feit dat ze structuur brengen, steeds meedenken en zoeken naar een professionele, betaalbare maar ook veilige oplossing.”

  • Associated ServicesIT Strategie & Management,
  • Associated TargetsContinuïteit, Stabiliteit,
  • Werknemers45
  • Websitehttps://www.oxfamfairtrade.be/nl/