Skip to content

Wifi analyse

Onstabiel wifi netwerk? Doe een wifi analyse!

WiFi is niet meer weg te denken van de werkplek – iedereen is ermee verbonden. Ongeacht waar je werkt: een stabiele wifi verbinding is belangrijk.

Heb je vandaag een slechte draadloze verbinding of valt het netwerk weleens weg? Heb je storingen tijdens het bellen met Microsoft Teams? Dan is het wifi netwerk wellicht niet goed afgesteld op jouw noden. In zo’n geval biedt een wifi spectrum analyse een oplossing. Hierbij wordt het volledige RF spectrum (acces points en andere radiozenders) in kaart gebracht, waardoor inzichtelijk wordt welke apparaten voor interferentie zorgen op het Wifi-netwerk.

Wifi-analyse spectrum

Om je bestaande wifi netwerk te analyseren kunnen onze experts ter plaatse komen. Zo’n site survey gaat verder dan enkel het uitmeten van het bereik van je access points. De scan levert een volledig rapport met de meetresultaten die als een heatmap op het grondplan van je gebouw getoond worden en een uitgebreid advies (die betrekking hebben op WLAN controllers, switches, access-points, routers en de bekabeling en configuratie ervan). 

In het geval dat een wifi project nog in de ontwerpfase zit kan ook een zogenaamde ‘predictive wifi meting’ uitgevoerd worden. Stel dat je wifi wil voorzien in een nieuw pand dat nog gebouwd moet worden, dan geeft deze analyse toch een goed beeld van de benodigde hardware. Op die manier kunnen de kosten alvast gebudgetteerd worden.

De duurtijd van een wifi analyse hangt af van de grootte van de omgeving en de eisen die je stelt aan het netwerk. Neem gerust contact met ons op voor een prijsschatting.